HOME / Arhiv / Rollerrel fogyni

Rollerrel fogyni

Ez a hét mindenképp pihi, utána megint kimerészkedek Soha életemben nem futottam még 5 km-t egyben, vasárnap azonban sikerült! Elsőre 34 perc alatt sikerült. Az első edzésen részt vett a nagyobbik gyermek rollerrel, a két kutyánk, jobb híján az udvaron futottam, még jó, hogy hosszú a telek. Mindezt úgy, hogy kg cm és 42 éves férfi vagyok. Ezért gondoltam, hogy inkább ezt cisnálom meg mégegyszer, és nem váltok a terhelőbbre. Nem is tudtam, hogy 8x1 perc ilyen durva! Most a térdem miatt kellett kényszerpihenőt tartani.
Alap roller trükkök


Futás közben kezdődik és a végén már5 méter futásnál is fájt és tiszta csomó volt a lábam. Szal, ha valaki nem hiszi, hogy meg tudná ezt csinálni, csak nézzen meg engem, nekem ment. Most szegény öcsémet rángatom mindig el, aki valószínű már az első nap tudott volna 5km-et futni, de nagyon kitartóan futkorászik az én tempómban és legnagyobb meglepetésemre egész jól megy. A kérdés az, hogy nekem is az elejéről érdemes kezdenem az edzéstervet? Ha most kezdted, akkor nincs még háttér, ami ezen átlendítene. Illetve, haa végére érek a 6. Újabb köszönet az előttem szólóknak és az edzéstervnek.

Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a "programot"! D Szóval most tiszta hepi vagyok és úgy tervezem, hogy egy hónap múlva órán belül futom a 10 km-et. Szépen haladtam, nagyjából betartottam mindent, ahogy itt le van írva.


Túl vagyok a 4. Ez a program jó, mert a "kötelező" penzumot mindig lefutom, és a héten minden 2. És megdöbbentő módon alakul az állóképességed is. Csak hetente alaklommal futottam kilómétereket, igaz erős iramban. Most már 10 km-nél tartok, amit először csak laza tempóban futottam, de a múlt héten gondoltam egy kicsit belehúzok, és a 10 km Ugy gondolom ezen csak javitani lehet es en ezen leszek januar vegeig tutira: Harmadrészt csak hosszú tempókat futni unalmas egy kicsit.

A szintkülönbség sem egyforma. Ha faj akkor mindenkepp pihentetni kell. Tudom már, hogy túl sokat futottam, és nem voltam fokozatos.


Remélem megint eljutok erre a szintre. Lassan befejezem az edzéstervet, bár én futópadon kezdtem és ott is fogom befejezni. Nem élvezem mindig, de már nem nagy dolog rávennem magam és talán egy edzést hagytam ki összesen. Köszi a bíztatást, így fogok tenni. Nagyon jó a program. Nem is tudtam, hogy 8x1 perc ilyen durva! Szerintem minden 2 hetes ciklusba be kellene illeszteni "technikázó napot", amikor nem távra futunk, hanem a helyes technikát gyakorljuk mondjuk x m-en. Elkezdtem a 4-dik 6ost, melynek a felénél ismét keményen görcsölt, és elkezdett zsibbadni a lábfejem. És utólag Boldog karácsonyt mindenkinek és Boldog új évet majd!

Ezért gondoltam, hogy inkább ezt cisnálom meg mégegyszer, és nem váltok a terhelőbbre. Tök jó és nagyon büszkék vagyunk magunkra!! Mikor fog ez elmúlni???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>