HOME / News / Motorolaj fogyás okai

Motorolaj fogyás okai

Ami meg elérhető az nagyon drága. Selby, The relationship between engine oil viscosity and engine performance, Part 2 Ugyanis egy alacsony viszkozitású olaj hidegindításkor jobban teljesít, hiszen hamarabb eljut a kenési pontokra és ezzel csökkenti a kopást gyorsabban kering a rendszerben, ezzel jobb hőelvezetést biztosít üzemanyag-takarékos, ugyanis a motornak kisebb olajellenállást leküzve kell dolgoznia Tehát az, hogy egy olaj jó-e sokkal inkább ezeken - és egyéb tényezőkön - múlik, mint azon, hogy a motor fogyasztja-e. API motorolaj szabványok Az API SM, SL, SJ vagy API CF-4, CF, stb. Mikor alacsony a viszkozitása? Ennek nagyon egyszerű oka van: Szerencsére van rá megoldás, hogy a gyári kályha is leolvassza a havat az autóról a gazda érkezése előtt, egy ehhez szükséges szett ezer forint körül van szereléssel együtt. Mit írtunk, mikor fogyasztja a motor az olajat?
Mit kell tudnunk az olajról és az olaj utántöltésről?

De hová tűnik a motorolaj? | Autoszektor


Van-e mégis bármi kapcsolat a téli viszkozitási osztály és az olajfogyasztás között? Egy sima távirányító, amivel csak ki- és bekapcsolható a fűtés, ezer forint körül van, de ezerért már programozható is kapható. A mi hétköznapi példánk erejéig ez is megteszi. Ráadásul egy korszerű, jó minőségű, félszintetikus 5Wes olaj esetén a párolgás miatti olajfogyasztás mértéke nem is haladja meg egy 10Wes olajét. Az autókereskedelem nagy üzlet. Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves. A motor külső tömítettsége.

Ilyen igénybevételt csak egy megfelelő minőségű olaj képes elviselni. A savas és szennyezett olajnak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy csökken a kenőképessége, de ami a legrosszabb, belülről korrodálja a motor elemeit, így olyan kopást hozhatunk össze rövid idő alatt, mintha megkerültük volna a Földet. Arról a járulékos előnyről nem is beszélve, hogy nem kell jeget kaparni az üvegekről, és meleg utastérbe ülhetünk be.

Olajfogyasztás: tények és tévhitek, 1. rész


Szerencsére van rá megoldás, hogy a gyári kályha is leolvassza a havat az autóról a gazda érkezése előtt, egy ehhez szükséges szett ezer forint körül van szereléssel együtt. Tipikus, jelentős motorkárosodás, amikor nem megfelelő mennyiségű vagy minőségű olaj kering a motorban, a dugattyú tetejére munkaütemben ható erő kiszorítja a forgattyús "fő" tengely forgattyúcsapja és a csapágy közül az olajat. A hétvégén eldől, ki lesz a Red Bull Air Race világbajnoka. Az M0-ás autóúton Diósdnál három teherautó ütközött össze, torlódás alakult ki - egyik kamionos Még jobb a helyzet a teljesen szintetikus olajok esetében, ahol egy 5Wes vagy 0Wes olaj párolgás miatti fogyása alacsonyabb, mint bármelyik 10Wes olajé. Ez viszont nem függ az autó korától, vagy a futott kilométerektől! Vidéki lány Pesten csak magában bízhat 13 Újra nekimentek a Coca-Cola karácsonyi kamionjainak 14 Nevetségessé tette Donald Trump a nacionalizmust bíráló Macront 15 Kifütyülték Angela Merkelt az Európai Parlamentben. Persze ebből a szempontból is lényeges eltérések mérhetők egy gyengébb minőségű, és egy prémium kategóriás motorolaj között. Ha ön a használtautó-hirdetések között bóklászik, melyik ajánlatra harapna rá két azonos évjárat és típus közül?

Ugyanis egy alacsony viszkozitású olaj hidegindításkor jobban teljesít, hiszen hamarabb eljut a kenési pontokra és ezzel csökkenti a kopást gyorsabban kering a rendszerben, ezzel jobb hőelvezetést biztosít üzemanyag-takarékos, ugyanis a motornak kisebb olajellenállást leküzve kell dolgoznia Tehát az, hogy egy olaj jó-e sokkal inkább ezeken - és egyéb tényezőkön - múlik, mint azon, hogy a motor fogyasztja-e. Ha eddig nagyon vékony olajat használtunk, akkor nem tragédia, ha egy kategóriával vastagabbra váltunkpl.

Koszonom Köszöntök mindenkit az oldalamon     Nehány szó magamrol Puskás Attila vagyok, 39 éves , Opel és Saab  autódiagnosztikával foglalkozom óta a Nagyváradi Opel és Saab márkaképviseletnél. Arról a járulékos előnyről nem is beszélve, hogy nem kell jeget kaparni az üvegekről, és meleg utastérbe ülhetünk be. Ford M2CBakkor semmiképp ne válasszunk vastagabb olajat, mert a gyári előírásnak való megfelelés fontosabb, mint az olajfogyasztás csökkentése. A rövid kocsikázásokkal mérgező savakat szabadítunk a gépre, és rövid idő alatt olyan kopást hozhatunk össze, mintha megkerültük volna a Földet. Szívó benzinmotort nem érdemes álló helyzetben járatni, még a legnagyobb hidegben is néhány másodperc várakozás után érdemes elindulni és kétezer, kétezerötszázas fordulaton tartani a motort.

Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre, és mi e-mailben értesítjük az új cikkekről! Mit írtunk, mikor fogyasztja a motor az olajat? Ha azonban most például 10Wes olajat használunk, ha lehet ne váltsunk 10Wesre, 15Wesre pedig pláne neugyanis egy es olaj - átlagos vezetést és motorhőmérsékletet feltételezve - sokkal kevésbé ideális, mint egy as vagy es olaj. Azaz mit jelentenek az olajos flakonon látható 10W40, 15W40, 5W30 és hasonló értékek?

Így nyírjuk ki az autónkat, hogy nem is tudunk róla


Bizonyos mértékű hígulás, megfelelő minőségű motorolaj használata mellett, még nem okoz kenési problémát, azonban a folyamatosan rövid utakon, városi forgalomban használt járművek esetében extrém mértékű  felhígulással is találkozhatunk. Ugyanis ilyenkor valószínűleg hiába vinnénk szervizbe az autót, mert úgyis azt a választ kapnánk, hogy ez a fogyasztás "még normális". Ezeket az autókat zömmel rövid távú forgalomban használják, így a "hidegindítási üzemmódban" a hengerfalon kicsapódó üzemanyag egy része átkerül az olajtérbe, ahonnan az azért nem tud elpárologni, mert az autó szinte soha nem közlekedik tartósan közepes motorfordulatszám mellett, azaz hosszabb úton, tempós haladás mellett. Az extrém hőmérsékleti viszonyok alacsony sebességi fokozatban - amikor a menetszél hűtő hatása alig, vagy egyáltalán nem érvényesül - a motorban lévő kenőanyag túlmelegedhet és ez magasabb párolgási veszteséget jelent. Sokkal valószínűbb, hogy a szelepszárak vagy a dugattyúgyűrűk mentén fogy az olaj, és ez esetben ezt a hibát kell kijavíttatni. Ennek nagyon egyszerű oka van: Selby, The relationship between engine oil viscosity and engine performance, Part 2    A weboldalon fellelhető információk tájékoztató jellegűek és felelősségvállalás nélkül adjuk.

Ezeket az autókat zömmel rövid távú forgalomban használják, így a "hidegindítási üzemmódban" a hengerfalon kicsapódó üzemanyag egy része átkerül az olajtérbe, ahonnan az azért nem tud elpárologni, mert az autó szinte soha nem közlekedik tartósan közepes motorfordulatszám mellett, azaz hosszabb úton, tempós haladás mellett. Origo Reblog Life Investor Newsfeed Videa [freemail] Szolgáltatás Randi Ingatlan Szállás Játékok SZTAKI Szótár. Arról a járulékos előnyről nem is beszélve, hogy nem kell jeget kaparni az üvegekről, és meleg utastérbe ülhetünk be.

Milyen a motor számára ideális olaj? A ezret futott "külföldi munkába járás miatt van benne ennyi" szövegűt, vagy a 30 ezreset, amit úgy kelletnek, hogy "azért van benne csak ennyi, mert a hölgy tulaj kizárólag iskolába vitte vele a gyerekeket"? Persze csak ha időnként felnyitjuk a motortér tetőt. Az olaj párolgása csökkenti a motorban levő olajmennyiséget, így olajfogyást tapasztalunk. Ha ön a használtautó-hirdetések között bóklászik, melyik ajánlatra harapna rá két azonos évjárat és típus közül?

Nos, ha az olaj fogy és nincs utántöltveakkor az tényleg káros, mert fokozódik a kopás. Ráadásul a korszerű autók olajcsere periódusa egyre hosszabb típustól függően Visszajelzés híján a vezető erről mit sem tud, csak amikor már rendszerint késő. A forgattyúcsap sérülései gyakran olyan mérvűek, hogy a főtengelyt ki kell cserélni. Sok olyan autó motorját szedtük már szét, amit csak néhány kilométeres utakra használtak, és ezek - kortól és futott kilométertől függetlenül - borzalmasan néztek ki, olajsár borított mindent vastagon" - számolt be tapasztalatairól Radicsa Attila független autószerelő, aki szerint ilyen használat mellett a gyári előírásnál sokkal gyakoribb olajcsere, vagy egy utólag beépített motormelegítő lehet a megoldás. Akkor tehát nem választhatunk vastagabb olajat az olajfogyasztás csökkentésére?

Főoldal - nataliz.duckdns.org


Tipikus városi közlekedési viszonyok között a kipufogógáz hőmérséklete nem elég a regeneráció megindításához, ezért van szükség késleltetett utóbefecskendezésre. Számításaink szerint ez kilométerenként akár egy liter is lehet az elején, arról nem is beszélve, hogy egy közel üzemmeleg motor már nem bocsát ki annyi káros anyagot. Ráadásul a korszerű autók olajcsere periódusa egyre hosszabb típustól függően Milyen a motor számára ideális olaj? Nagyon kevés szakirodalom áll rendelkezésre autószerelők számára magyarul. A korszerű dízelmotorok részecskeszűrőinek DPF kényszerregenerálása miatt alkalmazott üzemanyag utóbefecskendezés ek mennyiségéből jelentős mennyiség kerül az olajteknőbe, felhígítva ezzel a motorolajat. Sokan nem tudják, de a nagyobb dízelekhez több márka gyárilag beépít egy kiegészítő fűtést, amely funkciójában megegyezik az előbb bemutatott rendszerrel, viszont ez csak akkor kapcsol be és segít felfűteni a kis hőveszteséggel működő dízelt, ha már elindítottuk a motort, és az a hidegben nem tud elég gyorsan felmelegedni. Ugye, hogy a kevés kilométer sokkal vonzóbb, pedig nagy valószínűséggel rá fogunk fázni, ahogyan a kiszemelt autó motorja is ezt tette egész életében. További cikkeink a témában A BMW készül a brit kilépésre.

Újabb autóknál nem tipikus, de meg kell említeni, mint egyszerű olajfogyási okot, a szivárgási, tömítetlenségi veszteségek különböző válfajait  pl. Nagyon fontos, hogy a motornak legyen ideje elérni az üzemi hőfokát, mert enélkül nagyon hamar elöregszik az olaj a koromtól és a kicsapódó kondenzvíztől. A skandináv országokban elterjedt megoldás a motorok elektromos állófűtése, rengeteg olyan autót látni, ami egy parkolóóra-szerű - arrafelé csak itatónak emlegetett - állványra van rákötve.

Természetesen az utólagosan beépített állófűtés is tuningolható, bár mivel itt már alapesetben is melegszik az utastér, csak távirányítással tehetjük kényelmesebbé az életünket. A kapacitáshiány kezelése a legnagyobb kihívás az európai légiközlekedésben a következő években, a Vidéki lány Pesten csak magában bízhat 13 Újra nekimentek a Coca-Cola karácsonyi kamionjainak 14 Nevetségessé tette Donald Trump a nacionalizmust bíráló Macront 15 Kifütyülték Angela Merkelt az Európai Parlamentben. Az oldal fő támogatója. Partnereink Gazdasági Rádió LogPortál.

Tehát az, hogy egy olaj jó-e, sokkal inkább ezeken - és egyéb tényezőkön - múlik, mint azon, hogy a motor fogyasztja-e. A kétütemű robogók tulajdonosai számára például teljesen normális, hogy egy átlagos tankolás is azzal járhat, hogy megfelelő motorolajat tölt egy külön tartályba, vagy maga keveri az üzemanyaghoz. Selby, The relationship between engine oil viscosity and engine performance, Part 2    A weboldalon fellelhető információk tájékoztató jellegűek és felelősségvállalás nélkül adjuk. Aki nem ismeri a különbséget, helyettesítse be gondolatban a viszkozitást a sűrűséggel. Az előző szavazásától számított 5 perc elteltével újra szavazhat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>